The Minorcan documentary "Evolution in isolation" selected at Wildlife Conservation Film Festival in New York

Marina Forteza

El documental menorquí “Nàufrags de l’Evolució”, dirigit per Toni Escandell i coproduït per Paleàrtica Films i IB3 Televisió, ha estat seleccionat al Wildlife Conservation Film Festival (WCFF), un festival especialitzat en naturalesa i vida salvatge que celebrarà la seva setena edició els dies 19-29 d’octubre a Nova York. El festival és un punt de trobada per reconeguts cineastes i científics d’arreu del món que treballen per la preservació de la biodiversitat a nivell global.

“Nàufrags de l’evolució” és un documental de 52 minuts rodat a l’illa de l’Aire, un illot costaner de Menorca, que descobreix l’espectador una increïble història de supervivència mai abans contada: la relació extraordinària entre una planta anomenada Rapa Mosquera i la sargantana endèmica d’aquest Illot. A més, durant el rodatge es descobreixen esdeveniments fins ara mai descrits ni filmats, que han estat noticia en el món de la ciència.

Gràcies a l’assessorament de la Illes Balears Film Commission, el documental va ser presentat a l’última edició del Festival Sunny Side of the Doc (La Rochelle, França), on va aconseguir distribució nacional i internacional amb l’empresa Treeline Distribucion. A més, el passat mes de febrer el prestigiós canal de televisió francès ARTE va adquirir els drets d’emissió per França i Alemanya, convertint-se en la primera productora de Balears que ha signat amb el canal esmentat.

El realitzador Toni Escandell compta amb més de 25 anys d’experiència en rodatges de natura. Ha treballat per a la BBC a la sèrie “Life in Cold Blood” de Sir David Attenborough. La seva productora, Paleàrtica Films, ha produït més de 60 documentals i és l’autora de l’exitosa sèrie de naturalesa “Balears Salvatge”, emesa per IB3 i TVC.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.