La Rambla's kiosks full of Street Art

Marina Forteza

Sis artistes, 11 quioscs, un punt neuràlgic de la ciutat i una proposta diferents per transformar la ciutat. Aquest és l’objectiu de “Fluxos”, la intervenció que s’està duent a terme als quioscs de La Rambla. La iniciativa va sortir del Districte Centre i l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística la va desenvolupar a través de la línea de subvencions de la regidoria, que va guanyar Nat Projectes. Suso 33, Joan Aguiló, Amadeo Orellana, Jerom, Cati Cànoves i Joan Sastre són els artistes que participen del projecte.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que l’actuació “combina una intervenció artística amb una ubicació emblemàtica de Palma,La Rambla, un espai de trobada de molta gent, també per la seva memòria històrica”. La iniciativa “s’integra bé dins el model de ciutat que volem” a més de “combinar la ciutat amb la cultura, amb les intervencions artístiques, convertir el en un aparador de cultura que puguem mostrar a la ciutat i al món”, segons el batle. 

“Fluxos” compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’Institut d'Estudis Baleàrics (ILLENC) via TalentIB, i de Moritz. Hi col·laboren Harmonia, La Periférica, Bendix i pointweb.es i Daft Gràfic.

Comissariat

Els comissaris del projecte son Bartomeu Tomas i Biel Amer. Tomas ha explicat que es va “establir un marc teòric i conceptual del projecte que girés al voltant del concepte fluxos”. “Volem contribuir i crear un flux de reflexió i coneixement a través de l’art. Les propostes tenen relació amb una visió de la ciutat, de les problemàtiques que les nostres ciutats pateixen actualment”, ha dit Tomas. Amer ha  remarcat que la recerca d’autors es va dirigir a artistes “que tractessin diferents llenguatges i tècniques”.

Propostes artístiques

Suso33: intervé amb aerosols i llapis de color amb fixadors de laca per mantenir el dibuix.

Joan Aguiló: utilitza pintura plàstica amb petits retocs de color resistent al temps i aerosols.

Amadeo Orellana: empra el collage amb vinil de colors que va adherit al suport.

Jerom: el treball d’aquest artista eivissenc està vinculat a l’exterior amb domini de l’esprai de colors.

Cati Cànoves: presenta una mirada tendra sobre la infància, on simbolitza les imatges i els somnis dels infants.

Joan Sastre: darrerament, la seva obra està enfocada cap a la fotografia de paisatge i de retrat de persones en el seu entorn, una mena de retrat psicològic sobre l’esser humà i les seves coses.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.