Presence of the Balearic Islands at the International Documentary Festival "DOCS Barcelona"

Marina Forteza

El Festival Internacional de Documentals DOCS Barcelona, que celebra la seva vintena edició entre els dies 18 i 28 de maig, comptarà enguany amb una destacada presència de les Illes Balears, tant al festival com a les activitats d’indústria.

Per una banda, el documental “La Llave Dalí”, dirigit per David Fernàndez i produït per Mallorca Video, ha estat programat a la “Secció Especial” del festival. Es projectarà el divendres 26 a les 18:00 a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El mateix divendres a les 19:30, la Illes Balears Film Commission patrocinarà un espai d’indústria i networking “After Pitch” per promocionar produccions i projectes de les Illes Balears, davant de més de 200 professionals de la indústria documental de tot el món i les seves institucions.

Quant al mercat, cal destacar la selecció del projecte de documental “Milicianas”, codirigit per Tània Balló i Jaume Miró, i coproduït per la productora mallorquina Cinètica juntament amb Nina Films i TV3, als Speed Meetings, per tal de cercar finançament i coproductors internacionals. La productora Mallorca Video també ha estat seleccionada a aquesta activitat amb el projecte “I am too Salvador Dalí”. Els Speed Meetings són un mercat de finançament i promoció, on els 40 projectes triats mantenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb finançadors internacionals, seleccionats prèviament segons les preferències i necessitats dels projectes. Seran els dies 25 i 26 de maig,

Finalment, dos projectes balears també han estat seleccionats al Taller de Desenvolupament, que tindrà lloc els dies 25 al 28 de maig, i està dirigit a directors i productors que tinguin un documental en fase de desenvolupament: “La tragèdia del Chanzy”, de Dani Bagur i producció de Kiko Domínguez, de la productora menorquina Empàtic; i “La lista”, de la directora i productora mallorquina Maria Calafat (Lequerica Films). Carles Bover, cineasta mallorquí, també ha estat acreditat com a observador al taller.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.