The documentary “La Llave Dalí” selected at the Millennium Docs Against Gravity Festival of Poland

Marina Forteza

El documental mallorquí “La Llave Dalí”, dirigit per David Fernández i produït per Mallorca Video en coproducció amb IB3 Televisió ha estat seleccionat a la 14ª edició del Festival Millennium Docs Against Gravity, el festival de documentals més important de Polònia. L’esdeveniment tindrà lloc del 12 al 21 de maig a les ciutats de Varsòvia i Breslau, Gdynia, Bydgoszcz i Lublin. “La Llave Dalí” es projectarà els dies 15 i 17 de maig a l’emblemàtica Kinoteka de Varsòvia.

“La Llave Dalí” explica els apassionants 25 anys de lluita del mallorquí Tomeu l’Amo per demostrar que un quadre que va trobar en un antiquari, és obra de Salvador Dalí. Durant la seva recerca, Tomeu descobrirà el codi secret que Dalí va afirmar utilitzar en moltes de seves obres. Aquesta troballa aporta un nou significat a l'obra daliniana.

El documental ha estat també seleccionat al IbizaCinefest i al Festival Docs Barcelona, on es projectarà el proper divendres 26 de maig a les 18.00 al teatre del CCCB. A més, “La Llave Dalí” ha estat guardonat amb el premi al millor documental del Evolution Mallorca International Film Festival 2016, Festival Films Infest i Palma Film.

La firma austríaca Autlook Filmsales s’encarrega de la distribució internacional i ja han signat vendes a televisions de diversos països com Nova Zelanda (SKY Television), Finlàndia (YLE) i Itàlia (Sky Arts).

Durant l’any 2015 i 2016 la productora Mallorca Video va tenir l’oportunitat d’assistir amb aquest projecte a diversos mercats de festivals gràcies al suport de la Illes Balears Film Commission, l’ILLENC i la iniciativa del grup d’internacionalització de l’Associació de Productores de les Illes Balears. Entre els festivals destaquen MipDocCannes, IDFA Amsterdam i el Festival de San Sebastian, al qual “La Llave Dalí” va ser seleccionat per participar al Fòrum de Coproducció Lau Haizetara.

Tràiler oficial: 

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.