11 photographers from the Balearic Islands, in the Les Rencontres de la Photographie Festival (Arles)

Marina Forteza

Dani Cardona ha presentat allà el seu darrer treball, que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics

Aquesta setmana ha començat el festival Les Rencontres de la Photographie a Arles (França). Onze fotògrafs de les Illes Balears assisteixen durant tota la setmana a la trobada: Toni Amengual, Tomeu Coll, Beatriz Polo, Silvia Prió, Mari Jo Ribas, Mar Agüera, Rif Spahni, Dani Cardona, Joan Sastre, Enric Calafell i Carles Domènec.

Cadascun d'ells ha contractat 5 visionats de portfoli amb experts de la seva elecció. L’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) ha assumit el pagament dels visionats de portfoli de les acreditacions professionals, que donen accés als fotògrafs a totes les exposicions i activitats programades. Es tracta d’una inversió de 3.000 euros. Amb aportacions com aquesta i com la que també es va fer a PHotoEspaña, quan l’ILLENC va oferir 10 beques a fotògrafs illencs per participar al festival, s’assegura la participació de fotògrafs professionals de les illes a esdeveniments internacionals de gran prestigi i rellevància. Les Rencontres de la Photographie és el festival de fotografia més important d'Europa. La participació als visionats permet als fotògrafs explorar noves oportunitats per consolidar les seves trajectòries professionals. La fotografia és un pilar estratègic dins l'àrea de les arts visuals i des de l'Institut d’Estudis Baleàrics es potencia tant amb aquestes iniciatives com amb altres, com per exemple convidant a crítics de fotografia de primer nivell al festival Formentera Fotogràfica l'abril passat.

Dani Cardona presenta Les vacances de monsieur Rabatel
El fotògraf mallorquí Dani Cardona ha presentat a Arles la seva col·lecció de fotografia contemporània “Les vacances de monsieur Rabatel”. Es tracta d’un fotollibre publicat per l’editorial Le Bec en l'Air amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Cardona proposa un diàleg visual i emocional entre les seves fotos i les velles imatges del desconegut que dóna nom a l’obra, ambientada a Marsella. La col·lecció fotogràfica es completa amb un text de l’escriptor Agustín Fernández Mallo, i és el resultat d’un projecte iniciat per Cardona l’any 2015 per encàrrec de  Le Percolateur, un centre cultural de Marsella especialitzat en fotografia contemporània que va triar al fotògraf balear com a artista resident amb l’encàrrec de preparar un llibre i una exposició prevista de cara a l’any que ve.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.