Musicians from the Balearic Islands at "Classical:NEXT 2017"

Marina Forteza

El festival se celebra del 17 al 20 de maig a Rotterdam

L’Institut de la Llengua i la Cultura (ILLENC) compta amb un estand des d’on promoure la música clàssica i contemporània de l’arxipèlag

El 17 de maig comença a Rotterdam Classical:NEXT 2017, la fira més significativa que es fa a Europa en l’àmbit de la música clàssica i contemporània. Classical:NEXT va néixer de la idea d’ajuntar els diversos escenaris de la música clàssica en un mateix esdeveniment que servís com a fòrum per intercanviar i desenvolupar noves formes de música clàssica i contemporània. Des de la primera edició el 2012, prop de 3000 professionals de la música clàssica de més de 1000 empreses de més de 45 països han participat en aquesta fira i l’han convertit en una de les reunions més importants del món en el seu gènere. Durant 4 dies, es poden trobar allà totes les tendències, des de les més tradicionals a les experimentals, de les més comercials a les més especialitzades. Alhora, el seu propòsit és discutir aspectes tant comercials com artístics i reuneix tots els sectors del gènere.

El Govern de les Illes Balears hi té presència a través de l’Institut de la Llengua i la Cultura (ILLENC). L’ILLENC té un estand propi a la fira des d’on es durà a terme una agenda de reunions amb professionals del món de la música: agents, programadors, promotors i productors. A més, ha gestionat l’acreditació dels músics Mario Molina (Horák Conexion i Molina & Uchi Piano Duo), Kiev Portella, Tomeu Moll-Mas, Francis Blanes (Duet Sintagma), Miquel Sintes i Vega Oreja Escribano (Trivagia), que assistiran a la fira per promoure la seva música, presenciar les actuacions musicals i participar als fòrums de debat. També ha gestionat l’acreditació de dos alumnes del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

A més de facilitar les acreditacions, l’ILLENC ofereix subvencions al desplaçament que cobreixen una part de les despeses de transport i allotjament per assistir com a professionals a la fira, així com la preparació i edició de materials de promoció. Classical:NEXT és un mercat ideal per donar visibilitat a projectes vinculats a la música clàssica i contemporània. A més dels músics que hi assisteixen de forma presencial, també hi ha artistes que promocionaran la seva obra a través dels tècnics de l’ILLENC, que han elaborat una agenda de reunions amb professionals del sector i utilitzaran catàlegs i material sonor per difondre els projectes dels artistes de l’arxipèlag davant ells. L’estand de l’ILLENC servirà, a més, per establir relacions d’intercanvi i complicitat amb fires i festivals de tot al món, aprofitant la presència de programadors a l’esdeveniment.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.