The Institut d'Estudis Baleàrics and Disset Edicions publish "La mirada de la libélula"

Marina Forteza

Cati Sbert Rosselló i Maite Sbert Rosselló han presentat el libre “La mirada de la libélula. Una visión sobre la Educación Artística”. Les han acompanyat a la presentació l’editor, Sebastià Marí, i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Francesc M. Rotger.

Catalina Sbert és mestra d’Educació Infantil i Primària, professora especialitzada en Pedagogia Terapèutica i llicenciada en Història de l’Art. Maite Sbert és mestra d’Educació Infantil i Primària i autora del llibre El meu nom, el meu món. L’any 1995 va rebre el premi “Pilar Juncosa i Sotheby’s” atorgat per la Fundació Pilar i Joan Miró pel treball “Cultivar la sorpresa: el arte contemporáneo como fuente de placer y de conocimiento”.

El llibre vol ser una eina de treball per a a aquells professionals que volen donar sentit a l’educació artística. Sorgeix a partir de l’experiència de les autores, i “del desig de potenciar la capacitat creadora de l’escola i el seu cos el conformen les converses, les interaccions i les reacions realitzades pels implicats en l’experiència al llarg dels anys, com a resultat de les pròpies interpretacions de les realitats compartides”.

Enguany l’Institut d'Estudis Baleàrics publicarà conjuntament amb diverses editorials de l’arxipèlag 15 llibres de recerca científica o de divulgació de temes relacionats amb la cultura, el patrimoni, la llengua i la ciència de les Illes Balears, 11 dels quals ja estan publicats o en procés d’edició. Aquest programa de coedició té l'objectiu de promoure la recerca i la investigació en temes relacionats amb les Balears i, a la vegada, fomentar la indústria editorial en el nostre territori. Amb aquests nous 15 títols es puja dràsticament el ritme de publicacions. En aquesta ocasió, a més, per primera vegada es va obrir una convocatòria pública perquè les editorials poguessin presentar les seves propostes. Aquest canvi de procediment té la finalitat d’evitar la competència directa del sector públic al sector editorial, millorar la distribució i minimitzar els riscos d’assumir el cost d’aquest tipus de publicacions que, tot i tenir un interès científic i patrimonial, sovint tenen un públic minoritari i no es podrien publicar sense l’ajuda de l’administració.

Les obres que es publicaran durant el 2017 són aquestes:

Els nous illencs, d'Andreu Mir. Lleonard Muntaner Editor

Cultura popular i nacionalisme, d'Andreu Ramis. Lleonard Muntaner Editor

Gabriel Alomar i Villalonga. Pedagog, publicista, escritpor, poeta i polític, de Catalina Moner i Jordi Pons. Illa Edicions

Menorca, per la passa i la mirada, de Tomás Vivot. El Gall

Viure a una ciutat andalusina: carrers, carrerons i atzucacs a Madina Mayurqa, de Rosselló Bordoy. J.J. de Olañeta

Antoni M. Alcover. Obres completes. Vol III, Institució Francesc de Borja Moll

La mirada de la libélula, de Maite i Catalina Sbert. Di7 Edicions

Flors d'Eivissa i Formentera, d'Amanda Tur i Joan Costa. Balàfica Postals

Del doctor il·luminat al doctor Fosc. De Ramon Llull al doctor Faust, de Rosa Planas. J.J. de Olañeta

Aplec de Rondalles d'En Jordi d'Es Racó. Vol. VII, Institució Francesc de Borja Moll

Teatre, circ, titelles. Quinze estudis d'història de les arts escèniques, d'Antoni Nadal. Documenta Balear

Balears abans i ara, Vol. 7 Quim Bou. Tebeos Dolmen S.L.

Els senyors de Palma. Història oral, d'Antònia Sabater. Documenta Balear (reedició)

La cuina de Formentera, d'Artur Portas i Vicent Ferrer. El Gall (reedició)

Postals antigues de Mallorca, Plan B Edicions

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.