A thousand registrations in the Institut d'Estudis Baleàrics' catalan summer courses

Marina Forteza

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ofereix 54 cursos de català els mesos de juliol (32) i agost (22) a través de l’àrea de llengua de l’Institut d’Estudis Baleàrics. En total, s'han registrat 995 inscripcions (558 el mes de juliol i 437 el mes d’agost). Hi ha tres tipologies de cursos:

CURSOS INTENSIUS

Aquest mes d’agost s’impartiran un total de tres cursos intensius a Palma (A1, B2 i B1). Són cursos de quatre hores diàries, 80 hores en total. Els cursos varen començar dia 31 de juliol i està previst que acabin dia 28 d’agost. S’hi ha matriculat un total de 82 alumnes.

TALLERS DE CONVERSA

A part dels cursos intensius, també s’impartiran un total de 15 tallers de conversa: 10 a Palma (2 de cada nivell), 2 a Inca (B2 i C1) i 3 a Eivissa (B1, B2, C1).

Els tallers de conversa són una modalitat nova de cursos que ha començat aquest estiu. Al mes de juliol es van impartir 13 tallers de conversa. La valoració per part dels alumnes i dels professors ha estat bastant positiva. Ho demostra el fet que molts dels alumnes repeteixen el taller el mes d’agost. Es tracta de classes molt pràctiques destinades a millorar la competència oral i a corregir els errors comesos habitualment a cada nivell.

S’han matriculat als tallers de conversa d’agost un total de 295 alumnes.

TALLERS DE CATALÀ PER A JOVES NOUVINGUTS

Durant el mes d’agost hi ha quatre municipis de les Illes Balears que continuaran amb el tallers de joves nouvinguts iniciats al mes de juliol. Es tracta de Sa Pobla, Manacor, Maó i Eivissa.

Aquests tallers estan destinats a joves d’entre 12 i 17 anys que fa poc que han arribat a les Illes Balears, i que, per tant, tenen coneixements escassos o nuls de català. D’aquesta manera, no només prenen consciència de la nostra realitat lingüística, sinó que a més, s’inicien en l’aprenentatge del català de manera dinàmica i divertida entre companys que viuen la mateixa situació que ells.

Cal dir que l’acceptació d’aquests tallers, per part de tots els implicats, ha estat molt positiva.

Vista l’experiència d’aquest estiu, l'Institut d'Estudis Baleàrics es planteja oferir l’oferta de tallers de conversa i de joves nouvinguts durant l’hivern.

RESUM NOMBRE DE CURSOS I D’INCRITS JULIOL I AGOST

Cursos Intensius

Juliol: 6 cursos. 105 inscrits.

Agost: 3 cursos. 82 inscrits.

Tallers de conversa

Juliol: 13 cursos. 219 inscrits.

Agost: 15 cursos. 295 inscrits.

Tallers de català per a nouvinguts

Juliol: 13 cursos. 234 inscrits.

Agost: 4 cursos. 60 inscrits.

TOTAL

Juliol: 6 cursos. 105 inscrits.

Agost: 3 cursos. 82 inscrits.

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.